چالش های مدیریت هزینه پروژه ، همواره دردسرهایی را برای سازمان ها در مسیر استقرار مدیریت هزینه پروژه ها ایجاد می کنند.گرچه بسیاری از سازمان ها مدعی استقرار مدیریت هزینه در پروژه ها هستند اما در عمل با آن چه باید اجرا شود فاصبه بسیار دارند.
چالش مدیریت هزینه پروژه
عدم وجود محدوده شفاف در مورد پروژه
از آن جایی که برآورد هزینه های پروژه ، منوط به داشتن یک محدوده دقیق و صحیح از کارها و خروجی های پروژه است اما کم تر پروژه ای به چنین محدوده ای دست می یابد.
برنامه زمانبندی صحیح
برنامه زمانبندی نشان گر زمان برنامه ای جهت اجرای فعالیت ها و به تبع آن ، صرف هزینه های پروژه است. فعالیت ها با توجه به برنامه زمانبندی اجرای آن ها ، نشانگر تورم های زمانی پروژه می باشند. اگر فعالیتی که قرار است سال بعدی اجرا شود ، به صورت نادرست برای امسال زمانبندی شود ، هزینه آن به صورت نادرست (بدون تورم) در محاسبات لحاظ خواهد شد.
شناسایی و تحلیل ریسک ها
از آن جایی که دنیای پروژه ها ، دنیای پر ریسک می باشد لذا شناسایی و تحلیل ریسک ها بسیار ضروری است. در صورت عدم شناسایی ریسک ها یا عدم تحلیل آثار ریسک ها بر پروژه ، مدیریت هزینه های پروژه ، با چالش جدی رو به رو خواهد شد. پاسخ هایی که برای هر یک از ریسک ها درنظر گرفته می شوند هزینه دارند. در صورت تحلیل نادرست ریسک ها ، پاسخ های آن ها نیز صحیح نخواهند بود که این خود تبعات منفی در مدیریت هزینه پروژه دارد.
عدم وجود سیستم مدیریت هزینه پروژه
فرآیندهای مدیریت هزینه پروژه عبارنتد از :
- برنامه ریزی مدیریت هزینه
- تخمین هزینه ها
- تدوین بودجه
- کنترل هزینه ها
اجرای صحیح و دقیق فرآیندهای فوق ، مستلزم داشتن یک سیستم مدیریت هزینه پروژه اثربخش و حرفه ای می باشد. در اغلب سازمان ها وجود چنین سیستمی یا آرزوست یا در صورت وجود ، استقرار آن دچار کاستی های فراوانی است.
با شناخت صحیح چالش های مدیریت هزینه پروژه و مدیریت آن ها ، شانس موفقیت سازمان ها در حوزه مدیریت هزینه پروزه ، افزایش خواهد یافت.
مطالب مرتبط
- آموزش مدیریت هزینه پروژه با EVM
- شاخص ارزیابی عملکرد هزینه پروژه
- آموزش اکسل در مدیریت هزینه پروژه
- استاندارد EVM
- حوزه های دانش استاندارد PMBOK ویرایش ششم
- شاخص ارزیابی عملکرد زمانبندی پروژه